De ce avem nevoie de certificat energetic si ce este Certificatul de performanta energetica pentru cladiri?

certificat energetic

Certificatul Energetic pentru Cladiri este un document elaborat conform metodologiei de calcul a performantei energetice a cladirilor, prin care este indicata performanta energetica a unei cladiri sau a unei unitati din cladire si care cuprinde date cu privire la consumurile de energie in cladiri si care, dupa caz, poate fi insotit de recomandari de reducere a acestora.

     Certificatul energetic cuprinde trei parti distincte:

 1. Partea I: analiza din punct de vedere termic si energetic a locuintei studiate si a instalatiilor aferente; analiza prezentata sub forma de grile de clasificare. In urma acestei analize, locuinta primeste un punctaj intre 1 si 100, unde 100 este maxim. O locuinta eficienta din punct de vedere energetic va avea un punctaj cat mai apropiat de 100
 2. Partea a II-a: sunt prezentate informatii despre imobilul evaluat, precum amplasare, tip imobil, numar nivele, date cu privire la instalatiile interioare la care este racordat – apa rece, apa calda menajera, canalizare, gaze, energie electrica;
 3. Partea a III-a: cuprinde recomandari pentru reducerea costurilor cu privire la energie prin imbunatatirea performentei energetice a imobiliului analizat.

Obligativitatea Certificatului Energetic

certificat energetic

Certificatul Energetic este un document obligatoriu in orice proces de vanzare-cumparare sau inchiriere. Conform Legii nr. 159/2013, ce modifica si completeaza Legea nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor, certificatul de performanta energetica a cladirii este documentul elaborat conform metodologiei de calcul a performantei energetice a cladirilor, prin care este indicata performanta energetica a unei cladiri sau a unei unitati de cladire si care cuprinde date cu privire la consumurile de energie in cladiri si care, dupa caz, poate fi insotit de recomandari de reducere a acestora.
Eliberam certificat energetic pentru cladirile din  orasele Pitesti, Mioveni, Stefanesti, Topoloveni, Curtea de Arges, Costesti si nu numai.

Cine are nevoie de Certificatul Energetic?

Certificatul Energetic (“audit energetic”) este necesar persoanelor fizice si juridice care detin imobile precum:

 • locuinte unifamiliale;
 • blocuri de locuinte;
 • birouri;
 • cladiri de invatamant, crese, gradinite, scoli, licee, universitati, camine, internate;
 • spitale, dispensare, policlinici;
 • hoteluri si restaurante;
 • constructii destinate activitatilor sportive;
 • cladiri pentru servicii de comert, magazine, spatii comerciale, sedii de firme, banci;
 • alte tipuri de cladiri consumatoare de energie – cladiri industriale cu regim normal de exploatare.